5. 12. 2013.

Šanse za ovo su jedna prema sto miliona...


Par iz Kalifornije stvorio je nešto toliko retko da su stručnjaci rekli da su šanse da se to zaista desi jedna prema sto miliona – prirodno začete identične trojke.

edna oplođena jajna ćelja podeljena je na tri dela kako bi Hana i Tom Hepner iz Kvinsija dobili svoje kćerke Ebi, Brin i Lorel.

Bebe su dobro i trenutno se nalaze u bolnici a biće slobodne da idu kući čim dobiju još malo na težini i budu u stanju da održavaju svoju telesnu temperaturu.

Identične trojke su toliko retke da je jako teško izračunati koliko se one često rađaju, a stručnjaci procenjuju da su šansa za takvo nešto jedna u sto miliona, dok pojedini eksperti misle da su one znatno manje i iznose jednu u dvesta miliona.

„Razmišljamo da počnemo da flaširamo vodu iz Kvinsija i da je prodajemo kao tretman za plodnost“, izjavio je ponosni otac koji svoju dvadesetdevetogodišnju suprugu opisuje kao „prilično neverovatnu ženu“.

„Nije imala nikakvih problema sa trudnoćom i sve je prošlo glatko“, dodao je.

Par je prilično rano saznao da će imati identične trojke tako da su imali poprilično vremena da spreme poklone koji će se naći ispod jelke.

„Znamo da će biti individue. Radujemo se da saznamo kako će se razvijati i radosni smo što ćemo moći da im pomažemo kroz to putovanje“, izjavila je Hana.


Izvor: B92



Нема коментара:

Постави коментар