6. 12. 2013.

Hit u Vijetnamu: Pacovi pečeni na roštilju


U Hanoiu, glavnom gradu Vijetnama, nalazi se restoran koji je prilagodino svoj meni sezoni lova. Naime, nastupio je period kada se love pacovi, a ova gamad je veoma popularna poslastica.

Nekada se ovaj specijalitet pripremao na severu Crvene reke i jugu Mekonga, ali je recept s vremenom počeo da se širi. U ovo doba godine, kada se bere pirinač, poljoprivrednici na jugu Azije okrenuti su lovu na pacove, koji se, kada postanu dobar ulov, mogu naći na svim pijacama.


Lov je najproduktivniji kada nastupi sezona poplave, jer pacovi tada beže iz svojih poplavljenih ognjišta, pa nije teško pronaći ih. Za pripremu ovakvog specijaliteta potrebno je izdvojiti 4 do 5 dolara po kilogramu mesa.


Izvor: Telegraf


Нема коментара:

Постави коментар