24. 12. 2013.

Zlatna strana Kine


Kina je druga najmoćnija sila na svetu, i sa ekonomskom moći raste i standard građana. Luksuz je evidentan, pa tako u Kini možete videti neke neverovatne "sitnice" koje samo najbogatiji mogu sebi da priušte.

Pokojni lider Kine izliven od čistog zlata

Simbol rastuće ekonomije Kine je svakako zlatna statua Mao Cedunga, visoka 83 centimetara, i teška više od 50 kilograma. Statua je vredna oko 100 miliona juana, što je oko 16 miliona dolara.

Pravilo ju je 20 umetnika u toku osam meseci kako bi se obeležila 120. godišnjica rođenja Mao Cedunga. Biće postavljena u Memorijalnom centru Mao Cedunga, u mestu njegovog rođenja Šaošanu. 

Zlatni klavir

Nešto što možete videti na malo mesta jeste i zlatni klavir. I to ne bilo koji, nego zlatni klavir marke Stajnvej i sinovi, koji je bio izložen na Sajmu luksuza koji se u junu održavao u Pekingu. 

Chateau Maison-Laffitte

Kome bi palo na pamet da izgradi hotel koji liči na francuski dvorac? Pa jednom milijarderu iz Kine jeste, pošto je napravio hotel koji je identična replika Dvorca "Maison-Laffitte". U njemu se nalazi i muzej vina. 

Zlatni ajfon 5

U mnogim zemljama novi ajfon 5 je luksuz sam po sebi. Ali za kinesko tržište to nije dovoljno. U Kvindžau u Kini u šoping centru u ponudi se nalazio i zlatni ajfon. 


Izvor: Blic



Нема коментара:

Постави коментар