Jedan američki živinar poji ćurke pivom da bi njihovo meso, po klanju za predstojeći Dan zahvalnosti, bilo ukusnije.
Još od 1993. on ćurke poji pivom jer kaže da se tako bolje goje, a meso
im je ukusnije i što je najvažnije: sočnije jer je ćuretina često posle
pečenja veoma suva.
Aktivistička organizacija za prava životinja PETA kaze da ćurke ne
treba pojiti pivom, i konstatuje da živinari i stočari u SAD na razne
sumnjive načine, u interesu zarade, utiču na ukus mesa, "ne vodeći
računa o dobrobiti životinja".
Stručnjak za živinarstvo sa Univerziteta Nju Hempšira Karl Majevski
koji je prostudirao slučaj, ne vidi ništa loše u tome da ćurke piju i
pivo jer bi njima, za razliku od ljudi, proporcionalno trebalo mnogo
više piva da se napiju, a "one samo uživaju u malo piva uz obrok. Što da
ne!?"
Propisi o stočarstvu ne zabranjuju davanje piva životinjama, već se čak
ishrana hmeljom smatra korisnom iako baš hmelj u njihovim crevima
fermentira, pretvarajući se delom u alkohol.
Japanski stočari daju pivo govedima da bi više jela, a jedan Francuz je
čak izmislio novu vrstu mesa goveda koja hrani ostacima isceđenog
fermentisanog grožđa, iz vinarije.
Izvor: Tanjug
Нема коментара:
Постави коментар