31. 8. 2013.

Vi to tako i kod kuće u špajzu?


Emili Krejg (20) i Šon Bauden (31) uhapšeni su nakon što su zaposleni u radnji sa nameštajem pozvali policiju.

Par su zatekli oko devet sati ujutru, kako ima seksualni odnos unutar jednog eksponata. Emili i Šon "dohvatili" su se naočigled drugih kupaca, u delu radnje preuređenom da izgleda kao špajz opremljen policama i drugim artiklima iz radnje.

"Muškarca smo zatekli golog, a žena je bila polovično obučena", navodi policija tog grada u Južnoj Karolini.

Oboje su uhapšeni, a "Hafington post" duhovito podseća da je slogan prodavnice u kojoj su imali seksualne odnose - "Vi to možete, a mi možemo da vam pomognemo".


Izvor: Mondo

Tajne duhovnog sveta Maja



Drevne Maje verovale su da Čaak, bog kiše, obitava u pećinama i prirodnim bunarima zvanim senote. Današnji majanski zemljoradnici u meksičkoj sušnoj pokrajini Jukatan i dalje se mole Čaaku da im podari kišu. Istovremeno senote arheolozima pružaju novi uvid u tajnovita, sveta mesta iz doba drevnih Maja.

Na obodu malog kukuruzišta nadomak ruševina majanskog grada Čičen Ice, u oskudnoj senci jednog tropskog drveta, glas višestruko odjekuje iz bunara. „Lo vi! Lo vi!”, čuje se eho. („Video sam! Video sam!”) „Si, es verdad!” („Da, istina je!”)

Nagnut preko ivice bunara, podvodni arheolog Gviljermo de Anda mora da se uveri u ono što je mesecima žudeo da čuje. „Šta je istina, Arturo?”  A njegov kolega, arheolog Arturo Montero, koji visi na užetu pri dnu bunara, ponovo viče: „Svetlo u zenitu! Zaista je tako! Siđi da vidiš!” Giljermo urla od sreće.

Ono što je De Anda napeto iščekivao da njegov prijatelj Montero utvrdi jeste da li je voda na dnu ovog neuglednog prirodnog bunara, senote, nekada starim Majama služila kao sveti sunčani časovnik i kontrolni merač kalendara za dva određena dana u godini, 23. maj i 19. jul, kada je sunce u zenitu. U tim trenucima, sunce je vertikalno iznad glave i nema nikakve senke. Zbog činjenice da se ovaj senote nalazi tačno severozapadno od glavnog stepeništa El Kastilja, čuvene glavne piramide u Čičen Ici, a istovremeno unutar granica tog tajanstvenog grada, pitanje koje je De Anda doviknuo kolegi posebno je zanimljivo.

Da li su pre mnogo vekova sveštenici Maja čekali isti taj trenutak u ovom istom bunaru da bi zabeležili i ispravili svoje proračune uglova sunčevih zraka u zenitu, što je moguće samo u tropskom pojasu? Da li su ovamo zabrinuti dolazili u doba suše da ponude žrtve bogovima ili u doba izobilja da se zahvale za dobru žetvu? Da li su verovali da se ovde spajanjem sunca i blagorodne vode  stvara život? Na ova i slična pitanja u vezi sa odnosom Maja prema bogovima, njihovim svetim gradom i njihovim izuzetno preciznim kalendarom dvojica arheologa traže odgovore.

De Anda, poznat kao vrlo vešt podvodni arheolog, samo je povremeno imao priliku da istražuje Holtunski senote, i to uz vrlo mala novčana sredstva. Montero je istraživač sa Univerziteta u Tepejaku i boravio je u bunaru o svom ličnom trošku. Zatekao se 23. maja u obližnjem gradu Meridi, gde je držao seminar iz arheoastronomije na Jukatanskom univerzitetu, na kojem takođe predaje De Anda. Danas, dan posle zenita, konačno su obojica krenula ka Holtunskom senoteu. Početak je bio loš – pukla im je guma i ostali su bez goriva, uz razne druge poteškoće kod samog bunara, a sunce se neumoljivo bližilo svom položaju tik do zenita. Ostalo im je svega nekoliko minuta, pa su Montero i Dante Garsija Sedano, apsolvent arheologije, brže-bolje obukli ronilačka odela i vezali se konopcima, a grupa lokalnih majanskih zemljoradnika pomogla im je da se spuste u bunar.

Sada Montero dovikuje i kliče, dok seljaci prvo spuštaju gumeni čamac u bunar, a zatim i mene. De Anda, obliven znojem pod vrelim jukatanskim suncem, s teškom mukom oblači gumirano ronilačko odelo. Konačno i njega spuštaju 20 metara u dubinu bunara, pa smo nas četvorica skoro sasvim izvesno prvi ljudi koji posle nekoliko vekova opet posmatraju putanju boga Sunca preko ove vode.

Ispod uzanog grla senotea zidovi se naglo šire u obliku ogromne kupole, nalik na katedralu, samo što se vide koreni drveća koji se kroz stenje propinju ka vodi. Svetlost dopire kroz mali otvor – pravougaonog oblika, verovatno da bi odražavao majansku predstavu o četvorougaonom kosmosu – zrak sunca pleše poput vatrenih iskri preko sitnih nabora okolnih stalaktita. Ivica vode kao da se zapali kad je dotakne svetlost, a inače tamna voda ispod površine najednom postane prozirna i tirkiznoplava. Sunčevi zraci su toliko blizu vertikale da Montero sada zna da je juče, u trenutku zenita, stub svetlosti padao direktno na vodu. Ne morate biti Maja da biste bili zadivljeni.


Ronilac istražuje senote nedaleko od majanskih ruševina u Tulumu.

U tematskom parku Škaret južno od Kankuna mitski majanski gospodar smrti hoda među turistima uoči spektakularne rekonstrukcije drevnog hodočašća. Ova predstava se održava svake godine – uključujući putovanje kanuima – u čast boginje plodnosti Iščel. Ovakve veze sa prošlošću dovode turiste iz čitavog Meksika i drugih zemalja na Jukatan.


Dečaci iz sela Jašuna rashlađuju se u senoti, prirodnom krečnjačkom bunaru. Pomoću merdevina dugih 20 metara izlaze iz vode posle kupanja. Statua je delo lokalnog umetnika i predstavlja jednog od nestašnih zloduha iz majanskog folklora. Seljani su je postavili zbog turista koji ovamo ponekad svraćaju tokom posete arheološkim lokalitetima.


Piramida visoka 30 metara i platforma ukrašena glavom pernate zmije svedoče o davnoj slavi Čičen Ice, danas popularne turističke atrakcije. Ovaj nekada moćan grad izgrađen je u IX veku i verovatno je uklopljen sa položajima četiri svete senote i kretanjem Sunca.


Prizivajući kišu u selu Jašuna, šaman kleči i moli se za četvorougaonim oltarom koji simbolizuje četvorougaoni oblik majanskog svemira. Tokom ovog vekovnog obreda muškarci kruže sa ponudama u hrani, dok dečaci čuče i imitiraju kreketanje žaba kad pada kiša.


Arheolog Gviljermo de Anda spušta se u Holtunski senote 19. jula, nekoliko minuta pre nego što se sunce popne direktno iznad glava. U tom trenutku, dvaput godišnje, svetlost pada vertikalno u vodu. De Anda smatra da su drevne Maje na površini imali građevinu koja je na isti način hvatala sunčeve zrake.


Roneći iznad platoa sa obrednim ponudama u Holtunskoj senoti, Gviljermo de Anda ispituje gomilu ljudskih kostiju. „Ovde je reč o milimetrima”, kaže fotograf Pol Niklen. „Vi ste iznad ostataka koji nisu pomerani vekovima. Morate biti besprekorno vešt ronilac.”


Osvetljavajući svoje otkriće, Gviljermo de Anda ponosno pokazuje jedini poznat sakbe, svetu stazu, unutar pećine. Kod kamenog stuba staza skreće levo ka svetlucavom bazenu u senoteu. Drevne Maje su verovale da se tuda ide u podzemni svet, usputnu stanicu na putu do neba.


Turistkinja roni na dah u senoti Las Kalaveras –„Lobanje” – u blizini Tuluma. Lokalne Maje su se odavde snabdevale pijaćom vodom do pre 30 godina, kad su ronioci otkrili kosti. Arheolozi su utvrdili da se u iskonskoj tami ove duboke bunarske vode nalaze ostaci stotinak ljudi.


U nekada svetim vodama senotea Karla i Džastin Petraitis poziraju fotografu posle ceremonije venčanja prožete motivima Maja i Nju ejdž filozofije. Venčanje je simbolično jer su oni već sklopili brak kod kuće u Tenesiju. Svake godine se organizuje na desetine ovakvih ceremonija.


Raštrkani otisci šaka, neki dečji, obeležavaju zidove tik uz senku koju baca Dante Garsija Sedano, pomoćnik Gviljerma de Ande. Ova pećina je verovatno bila ritualno mesto, kao i četiri senotea u kojima su Maje ostavile još otisaka, ljudskih kostiju i raznih keramičkih predmeta.


Izvor: National Geographic RS







Pokušao da prošvercuje ribice u džepovima


Kako li je samo mislio da će mu ovo uspeti!?

Vijetnamac je probao da prošvercuje sedam ribica koje je stavio u kese sa vodom, a te kese u džepove pantalona!

Carinici na aerodromu na Novom Zelandu primetili su da su čoveku mokre pantalone, da bi imali šta i da vide - kese sa ribicama. On se pravdao da je hteo da ih odnese prijatelju.

Zbog ovog prekršaja preti mu novčana kazna od čak 60.000 evra!


Izvor: Mondo

Sladoled sa ukusom "pljeke"

 Šta čovek zamisli, to i ostvari... koliko god da je besmisleno

Zamislite poslasticu koja je i sladoled, i pljeskavica, u istom kornetu? Još luk odozgo... Ma, milina! Jedna poslastičarnica u Britaniji predstavila je sladoled sa ukusom pljeskavice, povodom Nacionalnog dana burgera.

Kremasti sladoled ima ukus mesa sa roštilja, komadiće pržene slanine i preliv od mirođije i kiselih krastavaca. Po želji, mogu se dodati kečap ili senf kada je sladoled već serviran.

"Želeli smo da spojimo svežinu sladoleda sa svim stvarima koje pljeskavicu čine neodoljivom. Nadamo se da će ovaj specijalitet postati čuven širom sveta, ne samo u Britaniji", ponosno je rekao Džonatan Pajl iz poslastičarnice Dalston Jard.

A najlogičnije je, kad pojedete ovu hladnu poslasticu, da "ožežete" po sladoledu od viljamovke, zar ne?


Izvor: Vesti online

Otkriće: Sunce ima dvojnika, tamnu zvezdu koja periodično izaziva pomor na Zemlji!?


Neki naučnici veruju da Sunce ima svoju „sestru“, odnosno zvezdanog „patuljka“ braon boje kojeg nazivaju „Nemeza“, a koji povremeno izaziva masovno izumiranje organizama na Zemlji.

Priča o hipotetičkoj zvezdi datira iz 1984. godine kada su paleontolozi iz Čikaga Dejvid Raup i Džek Sepkoski objavili rad u kome su ustvrdili da organizmi na Zemlji masovno izumiru svakih 26 miliona godina.

Do zaključka su došli na osnovu analize fosila morskih organizama za četvrt milijarde godina. Naučnici veruju da uzrok ciklusa ne treba tražiti na Zemlji i zato su se u istraživanje uključili i astronomi.

Ubrzo su objavljeni radovi sa objašnjenjem da Sunce ima dvojnika – drugu i tamniju komponentu – „Nemezu„.

Ta zvezda se kreće po izduženoj orbiti, 1,5 svetlosnih godina od Sunca. Kada se oni jednom u 26 miliona godina približe, „patuljak“ ulazi u Ortov oblak – gigantsku sferu od trilion ledenih čvorova oko solarnog sistema.

Zemlju pogađaju katastrofalna istrebljenja svakih 27 miliona godina

Zbog gravitacionih poremećaja masa čvorova ispada iz oblaka i pada u obliku kometa na Zemlju i druge planete. Veliko periodično „bombardovanje“ Zemlje izaziva smrt organizama.

Naučnici objašnjavaju da „patuljak braon boje“ ne svetli i može se naći infracrvenim senzorima pri maloj temperaturnoj razlici sa kosmosom. Ipak, pokušaji korišćenja infracrvenih teleskopa nisu dali rezultat.

U 2012. NASA je objavila najsveobuhvatnije istraživanje celog neba, uz pomoć orbitarnog teleskopa VISE. U istraživanje je ušao i novootkriveni „braon patuljak“, udaljen 20 svetlosnih godina od Sunca. Ali, njihovi parametri nisu se podudarali sa „Nemezom“.

Nedavno su dobijeni novi dokazi da su se masovna izumiranja organizama na Zemlji zaista događala u jednom istom periodu. Samo nakon 27 umesto 26 miliona godina, kako se mislilo pre.

Zagovornici hipoteze o „Zvezdi smrti“ opet su živnuli.

Osim „paleoloških argumenata“, na nju ukazuju i drugi: neobičnost u kretanju Plutona i udaljenijih tela – malih planeta Haumea, Makemake, Eride, navodi „Glas Rusije“.


Izvor: Srna

30. 8. 2013.

Auto prikolica koja može da posluži i kao čamac na letovanju


Dosta je bilo prevarantskih turističkih agencija, lošeg smeštaja i preskupih aranžmana.

Vreme je da stvar preuzmete u svoje ruke!

Nabacite ovu Sealander prikolicu za auto i rešili ste sve vaše probleme. Uz njenu pomoć možete da vašu letnju kuću smestite tik pored vode. A ako to poželite ona će vam poslužiti i kao čamac, odnosno splav za kretanje po vodi.

Unutra je bilo mesta za krevete, malenu kuhinju i sto, odnosno sve što će vam zatrebati da provedete najbolje dve nedelje u životu sa ekipom iz snova.



Izvor: Domino magazin


Čudne zabranjene stvari

Ako putujete ovo bi trebalo da znate

Britansko Ministarstvo inostranih poslova objavilo je listu neobičnih zakona zbog kojih bi turisti mogli da budu kažnjeni u stranim zemljama.

Takođe oni saopštavaju da na putu ljudi često budu kažnjeni zato što nisu upoznati sa lokalnim običajima.

Evo ih neka čudna pravila!

U Barseloni je zabranjeno šetanje u kupaćim kostitima, pa i golih grudi, osim naravno na gradskim plažama. Posetiocima je u Veneciji zabranjeno hranjenje golubova, dok u Firenci možete dobiti paprenu novčanu kaznu ako jedete u blizini crkve ili javne zgrade.

U Holandiji je dozvoljeno konzumiranje nekih narkotika ali ako vas uhvate da ste pod uticajem droge van za to predviđenog mesta bićete kažnjeni.

U Japanu je zabranjen veliki broj sprejeva za nos jer sadrže pseudoefedrin. U Nigeriji je protiv zakona unositi mineralnu vodu, a oni koji putuju na Tajland smeju da unesu samo 200 cigareta.

U Singapuru je zabranjeno žvakanje žvake u metrou.

Na Barbadosu nije dozvoljeno nošenje kamuflažne odeće.

U mnogim islamskim zemljama nije dozvoljeno praktikovanje verskih običaja koji nisu muslimanski. Toples je zabranjen na Fidžiju, dok je skoro svuda zabranjeno slikanje vojnih ustanova.


Izvor: Domino magazin

Što smo jeli ribu, jeli smo


Evo je vest koju nećete pročitati u baš svim novinama. Nova istraživanja otkrivaju da se radijacija iz havarisane japanske nuklearke u Fukušimi širi okeanima dramatičnom brzinom.

Svakog dana 300 tona radioaktivne vode curi u okean i sada je potpuno jasno da kompanija Tepco stvar ne drži pod kontrolom.

Univerzitet Stanford je saopštio da su svi primerci plavorepe tune koje su testirali bili kontaminirani radijacijom. Svi! Čak se i neke zemlje spremaju da povećaju dozvoljen nivo radijacije u hrani i vodi. Baš tako je i kod nas "rešen problem" aflatoksina u mleku.

Doktori kažu da je jedini način da se zaštitite da izbegavate pogotovo tune ali i sve druge ribe koju dolaze iz svetskih okeana, pogotovo pacifika. Za sada bi trebalo da su bezbedne male ribe upecane u jadranskom moru, ali je i to pitanje do kada...


Izvor: Domino magazin

Otisci drevnih vanzemaljaca pronađeni i Indiji?



U malenom indijskom selu pronađeni su drevni otisci stopala, ugravirani u granit. Geolozi tvrde da su otisci stari nekoliko hiljada godina, a pored njih je ugraviran i crtež letećeg objekta.

Geolog Nitiš Prijadarši tvrdi da je verojatno reč o otiscima koji su nastali obradom kamena, verovatno kao podsetnik ili deo nekakvog religijskog obreda.


Zbog crteža letećeg objekta koji se nalazi odmah pored, jedna od teorija je da su tadašnji žitelji imali vanzemaljskog posetitelja, a rezbarije su nastale njemu u čast.


Neka od indijskih božanstava takođe možda imaju koren u vanzemaljskim posetiteljima pa je moguće da je Indija bila u središtu pažnje vanzemaljaca pre nekoliko hiljada godina.


Izvor: Haber

Ovakvu profilnu fotku za fejs još nismo videli!


Ovih dana internetom kruži fotografija devojke koja je fotografiju (verovatno za društvene mreže) uradila na bolničkom krevetu izazovno obučena a kao što možete primetiti nepoznata devojka pozira kao da u bolničkoj sobi nema nikoga (bolesnici se vide na slici) i kao da je na nekoj egzotičnoj plaži.

Šta vi mislite da li preterujemo sa svim ovim silnim fotografijama i koliko nam je važno biti IN i COOL na društvenim mrežama?


Izvor: Biscani

Leskovački majsori i rekordna pljeskavica


Roštilj majstori Ivan Đorđević i Goran Todorović ispekli su pljeskavicu tešku 55 kilograma, što je najveća ispečena pljeskavica na Roštiljijadi u Leskovcu u poslednje dve decenije.

Pljeskavica, čiji je prečnik 150 centimetra a debljina 2,5 centimetra, bila je teža za jedan kilogram od prošlogodišnje pa su tako Đorđević i Todorović po šesti put uzastopno nadmašili sopstveni rekord.

"Najrizičniji trenutak večeras, i u poslednjih šest godina, bio je trenutak kada smo okretali pljeskavicu", rekao je agenciji Beta Ivan Đorđević. Njegov kolega Goran Todorović objasnio je da se prilikom okretanja odvalilo jedno parče mesa.

"To je zbog toga što je skara (roštilj rešetka) bila u prečniku šira samo pet centimetra od plješkavice. Iz godine u godinu se povećava prečnik pljeskavice a radi se na istoj skari. Organizatori bi naredne godine trebalo da reše taj problem", rekao je on.

Pljeskavica, na koju je potrošeno dva kilograma masti, podeljena je posmatračima, pre svega deci, a drugi deo je, po tradiciji, predat Gerontološkom centru u Leskovcu. Ni ove godine rekord neće biti zabeležen u čuvenoj knjizi Ginisovih rekorda.

"Prvi put smo kontaktirali ljude iz Ginisa i tražili njihov dolazak u Leskovac. Međutim, objašnjeno nam je da u njihovoj knjizi rekorda za sada ne postoji kategorija pljeskavica, već samo kategorija hamburgera i čizburgera. Naredne godine ćemo se potruditi da takvu situaciju promenimo", rekao je Beti direktor Turističke organizacije Leskovca Žikica Nestorović.

Takmičenje u spremanju najveće pljeskavice na svetu organizuje se u okviru tradicionalne leskovačke Roštiljijade koja je počela 26. avgusta i koja traje do 2. septembra.


Izvor: Vesti online

Svaka čst: Paraćinski ginisovac proglašen najboljim na svetu na sajtu Ginisa!


Sudije koje uređuju Ginisov sajt proglasile su višestrukog Ginisovog rekordera, Dalibora Jablanovića iz sela Stubica kod Paraćina, za najboljeg takmičara u “izazovima” za mesec avgust.

Pored Daliborove slike sa zvaničnim Ginisovim sertifikatom objavljena je i njegova izjava u kojoj Dalibor kaže:

- Mi smo jedna velika porodica prijatelja i rivala, sa samo jednim pravilom: pobedi ili budi poražen.


- “Izazove” na Ginisu otkrio sam sasvim slučajno, a onda pomislio da je to moja šansa. Moj cilj je da oborim najviše rekorda u Srbiji, a onda i na Balkanu. Za to će mi sigurno biti potrebno mnogo vežbe – kazao je Jablanović za Ginisa.

On je od februara do juna ove godine oborio bizarne Ginisove rekorde čak sedam puta, a 28. jula oborio je i osmi. U pitanju je disciplina u kojoj je još uvek najbolji na svetu – broj metalnih kašičica koje je postavio na lice podigao je na 28.

Prethodno je postigao rekord u broju šnalica stavljenih u kosu za 30 sekundi i u broju stik papirića nalepljenih na lice za minut.


Jablanović je u međuvremenu osnovao i novu Ginisovu disciplinu, a zove se “Najviše kovanih novčića izbalansiranih uspravno za jedan minut”. Kaže da tu ipak ne drži rekord već njegov najljući rival Filio Sabo.

U međuvremenu, dobio je stranicu na “Vikipediji”, ali posao, na žalost, nije, iako je inženjer računarske tehnologije sa završenom specijalizacijom.

Ovaj naočit momak s neobičnom pasijom uspeo je da svojim rekordima “zarazi” i mnoge prijatelje i rođake iz rodne Stubice.


- Japanac Kobajaši aktuelni je rekorder u broju pojedenih hot-dogova. Slistio ih je čak 69 za 10 minuta. Rekao sam to mom prijatelju Živomiru Radovanoviću iz Stubice, pa se on sada sprema da taj rekord obori – objašnjava Dalibor.

I njegov mladi sestrić, Strahinja Rakić, kreće ujakovim stopama. Kaže da vežba da obori bar jedan od više Ginisovih “izazova” sa kockicama.


Izvor: Telegrf

Muke mlade bilderke: Nazivaju je nakazom i nema dečka

Momci se nje plaše

Džordžina Meknoli (19), iako iza sebe već ima nekoliko uspešnih takmičenja u bodi bildingu i zlatnih medalja, zbog svog izgleda žrtva je nasilnika koji je nazivaju "nakazom".

Bodi bodildingom se počela baviti kad je imala samo 14 godina i odmah je znala da je pronašla svoj životni poziv.

"Na početku sam, kao i mnoge druge devojke, htela da budem mršava i u formi tako da se mnogo toga u teretani vrtelo oko kardio treninga i manjih tegova, ali posle nekog vremena počela sam da primećujem promene i shvatila sam veoma brzo dobijam mišićnu masu", piše u njenoj biografiji.

Kada je imala 17 godina, Džordžina je odlučila da se profesionalna počne baviti bodi bildingom, a ubrzo posle toga došle su i medalje.

Međutim, s medaljama su došli i problemi koja je morala da ugasiti svoj Fejsbuk profil zbog negativnih komentara internet nasilnika. Međutim, nisu svi komentari negativni, a mnogi smatraju da je prekrasna.

"Trenutno nemam dečka, ali ne mislim da moj neobični hobi plaši muškarce. Naravno, neke preplaše moji mišići, ali neki ih vole. To je nešto na što se vremenom naviknete", rekla je Džordžina.



Izvor: Kurir


Urnebes: Od fatalne do muškarače dele je stepenice!


Pogledajte ovaj seksi video koji će vas na kraju nasmejati. Čini se da je sa ovom devojkom sve u redu, ali onda stiže do stepenica.

Naime, ova devojka je snimljena kako ulicom ide u miniću i štiklama i to kao da je na pisti. Međutim, dok se penje uz stepenice ne izgleda tako ozbiljno, već kao Čarli Čaplin.

Kada odgledate video, ovaj kišoviti dan vam više neće biti toliko tmuran.



Izvor: Kurir



Prodajem fakultetsku diplomu, a može i zamena za drva ili ugalj!


Na internetu je osvanuo još jedan neobičan oglas. Radi se o prodaji diplome Filozofskog fakulteta u Banja Luci. Kreator oglasa naveo je da u obzir dolazi i zamena za drva ili ugalj.

U informacijama oglasa objašnjeno je da je diploma brendirana od strane Ministarstva prosvjete RS, da je aktiral dostupan u dobojsko- bijeljinskoj regiji, u mestu Vukosavlje.

U detaljnijim informacijama objašnjeno je da je diploma Filozofskog fakulteta - razredna nastava, stečena na redovnom studiju u Banja Luci.

Kako navodi prodavac, to gde je diploma stečena "i nije baš neka korisna informacija, jer ipak neku prednost imaju ovi iz Dervente sa vanrednim studiranjem".

Dalje prodavac ističe: "U Federaciji vam neće vrediti, jer nemate dokaza da znate bosanski jezik. U RS ne možete biti u prednosti, jer do izražaja dolaze ovi iz Federacije BiH koji znaju i bosanski i srpski jezik".


Izvor: Avaz

29. 8. 2013.

Stigao je muški pojas nevinosti!



Ukoliko želite da sačuvate svoju nevinost za onu pravu ili pak patite od preterane seksualne želje, postoji proizvod koji bi mogao da vam izađe u susret.

U pitanju je muški pojas nevinosti koji je namenjen muškarcima sa specijanim seksualnim zahtevima, a podjednako dobro može i da posluži ženama koje žele da spreče svoje partnere da “švrljaju“.

Može se naći u različitim veličinama, pravi se od mnogih materijala poput drveta i metala, a takođe ih možete nabaviti u raznim dezenima. Pa ko voli nek izvoli.


Izvor: 24 sata


Umesto leda: Popio nožni palac sa viskijem


Posetilac jednog bara u Kanadi moraće da plati kaznu od 500 dolara jer je popio nožni palac sa viskijem! Naime, u baru u gradu Douson tradicija duga 40 godina jeste da gosti popiju viski u kojem se umesto leda nalazi amputirani nožni palac.

Ipak, do sada se nije dogodilo da neko od gostiju i proguta palac! Stari ritual u Jukonu, najmanjoj od tri kanadske federalne teritorije, deo je tradicije koja traje decenijama. Gosti koji naruče viski sa palcem moraju da iskape to piće, a da usnama dodirnu amputirani deo koji je u čaši.

Ako gost to uspe da uradi, dobija diplomu i može da se hvali svojim podvigom. Posle peha koji se dogodio prošle nedelje, kazna za gosta koji ponovo proguta palac podignuta je na 2.500 dolara.

Pogledajte video:



Izvor: Telegrf

Ovo je pljačka, dajte mi... dolar?!


Timoti Alsip ušetao je u banku u Portlandu, u državi Oregon, i dao kasirki poruku na kojoj je pisalo "Ovo je pljačka. Dajte mi jedan dolar".

Kud će, šta će, kasirka mu je dala dolar, a on je otišao u hol banke i mirno seo. Prišlo mu je obezbeđenje, a ubrzo je stigla i policija.

Alsip je mirno pristao da bude uhapšen, a policajcima je rekao da je banku "opljačkao" da bi imao besplatno medicinsko osiguranje. Pljačkaš, inače, ne boluje ni od kakve teške bolesti, pa motivi ove pljačke nisu baš sasvim jasni.


Izvor: Mondo

Turisti u Crnoj Gori „spavali“ na drvetu zbog medveda!


Peter Taginzev iz Ukrajine i Julija Poljakova iz Kazahstana, koji su obilazili okolinu Virpazara u Crnoj Gori, proveli su noć na drvetu u strahu od medveda koji se šetao ispod tog stabla.

Taginzev i Poljakova su krenuli u obilazak okoline Virpazara, na Skadarskom jezeru, ali su se izgubili, pa su noć proveli na drvetu, a u Virpazaru se pojavili u jutarnjim časovima nepovređeni.

Pošto je nestanak prijavljen 28. avgusta uveče, za njima je sve do ranih jutarnjih sati trajala potraga koja je bila neuspešna.

Naime, sa njima je u obilazak krenula i Viktorija Jevtušenko, ali se nakon nekog vremena vratila u Virpazar, jer joj je bilo naporno da biciklom savladava teren, ispričali su meštani podgoričkom portalu Ce-De-Em.

Prema njihovim navodima, Jevtušenko je ispričala da se sa Peterom i Julijom dogovorila da se nađu u Virpazaru, ali kako se oni nisu pojavili njihov nestanak je prijavljen oko 20 sati.

Virpazar

U međuvremenu, Jevtušenko je pozvala mobilnim telefonom svoje saputnike koji su joj rekli da su tokom vožnje naišli na medveda, pa su se popeli na drvo.

Oni su objasnili da sede na drvetu, a da medved šeta oko njih.

Odmah po prijavi nestanka iz Bara su stigla tri policajca, koji su u potragu za stranim državljanima krenuli zajedno sa policijskim inspektorom iz Virpazara i dvoje meštana.

Nakon višečasovne pretrage terena dvoje turista nije pronađeno, pa je dogovoreno da potragu nastave sutradan, ali su se oni, srećom nepovređeni, pojavili u centru Virpazara.

Poučeni ovim iskustvom, nadležni ponovo podsećaju strane i domaće turiste da u turističke obilaske terena po Crnoj Gori nikako ne idu bez vodiča.


Izvor: RTS


Verovli ili ne: Na prijemnom palo svih 25.000 kandidata!


Državni univerzitet u Liberiji saopštio je danas da je svih 25.000 kandidata za upis na fakultet palo na prijemnom ispitu, što je jedinstven primer u istoriji ove zapadnoafričke zemlje.


„Nijedan od 25.000 kandidata koji su polagali test nije osvojio potreban broj poena“, rekao je zamenik dekana univerziteta u Monroviji Ansu Soni, javila je agencija Frans pres.

Univerzitet, na kojem se obrazuje više od polovine studenata u Liberiji, bio je primoran da ipak primi 1.000 kandidata, iako nijedan od njih nije položio prijemni ispit za školsku godinu koja počinje sledećeg meseca.

Predsedavajući parlamentarnog odbora za obrazovanje Bil Tuavej za ovoliki neuspeh budućih akademaca okrivio je lošu nastavu.


„Ovo je jasan signal da je kvalitet obrazovanja u Liberiji veoma loš. To pokazuje da naši nastavnici ne predaju dobro“, smatra Tuavej.

Liberija se i dalje oporavlja od 14-godišnjeg građanskog rata koji je okončan 2003. godine, a zbog raširenog siromaštva mnogi roditelji svoju decu radije zapošljavaju nego što ih šalju u školu.


Izvor: RTS

Čudo od deteta: Rođen bez nogu, a igra tenis!


Iako se već po samom dolasku na svet susreo sa velikim hendikepom, Konera Strauda to nije pokolebalo da 12 godina kasnije postane odličan teniser. Veliku podršku i divljenje dobio je i od jednog od najboljih tenisera današnjice Rafaela Nadala

Mnogi teniseri širom sveta mogu štošta da nauče od Rafaela Nadala, a Španac je u utorak naučio nešto od Konera Strauda, dečaka koji je rođen bez kukova, kolena, bedara i zglobova.

Fasciniran njegovim teniskim umećem Strauda je posetio i jedan od najboljih tenisera na svetu Nadal, koji je iskoristio slobodno vreme na US Openu da se druži sa ovim fenomenalnim klincem.

- Najvažnija stvar u svemu ovome je da si sretan. To što se Straud bavi tenisom odlično je za njega, ali i sjajna slika i ohrabrenje za sve ostale koji se nalaze u sličnoj situaciji – rekao je Nadal i dodao:

- Takođe, ovo je sjajan primer i za mene kao i za ostale ljude.


Straud je prvobitno rođen sa nogama, ali su roditelji zbog njegove bolesti, uz konsultaciju s doktorima, odlučili da je amputacija najlogičnije rešenje. To što ima hendikep nije ga sprečilo da sa 12 godina igra tenis sa vršnjacima koji su rođeni bez ikakvih problema.

- Ključ uspeha je u pozitivnom stavu koji treba da poseduješ. Bitna je zabava, a za nervozu, čak i posle promašenog poena, nema mesta. Volim ovu igru zato što si u njoj sam svoj čovek – rekao je Straud.Straud je prvobitno rođen sa nogama, ali su roditelji zbog njegove bolesti, uz konsultaciju s doktorima, odlučili da je amputacija najlogičnije rešenje. To što ima hendikep nije ga sprečilo da sa 12 godina igra tenis sa vršnjacima koji su rođeni bez ikakvih problema.

- Ključ uspeha je u pozitivnom stavu koji treba da poseduješ. Bitna je zabava, a za nervozu, čak i posle promašenog poena, nema mesta. Volim ovu igru zato što si u njoj sam svoj čovek – rekao je Straud.


Svoj prvi turnir Straud je osvojio sa osam godina i to u dublu. Ubrzo nakon toga usledlo je osvajanje trofeja i u singlu. Međutim, igranje protiv zdravih osoba mu vrlo brzo donese zamor te se Straud oprobao i na turniru u invalidskim kolicima.

Mladi teniser sa hendikepom potajno se nada da će jednog dana zaživeti ideja da se na US Openu održe mečevi u kolicima što bi za njega svakako bio veliki izazov.


Izvor: Telegrf




Naučio od roditelja: Vršio nuždu na Trgu Republike



Nepoznati tinejdžer juče oko podneva je na Trgu Republike u Beogradu skinuo pantalone i vršio nuždu naočigled velikog broja prolaznika.

Nepristojni maloletnik nije se obazirao na ljude koji su se u tom trenutku našli u blizini spomenika knezu Mihailu, pa čak ni na one koji su ovaj prizor fotografisali.

Jednu od zabeleženih slika načinio je Beograđanin Marko Samardžija koji kaže da su se prisutni prolaznici na prizor ovakvog ponašanja zgranuto okretali ili posmatrali dečaka sa čuđenjem, ali da njemu ništa od toga nije smetalo.

Kazne za vršenje nužde na ulici u Srbiji su od 2.500 do 5.000 dinara.


Izvor: Blic

28. 8. 2013.

Celi svet ih voli: Na leđima nosi supruga bez nogu


Fotografija koja pokazuje Keli Kotl dok na leđima nosi svog supruga, bivšeg američkog marinca koji je ostao bez obe nogu na ratištu u Avganistanu, postala je apsolutni hit na Fejsbuku i dotakla srca mnogih.

Džesi je pre tri godine izgubio noge dok je pokušavao da demontira eksplozivnu napravu u Avganistanu.

Njegov invaliditet Keli, koja je profesionalni plivač, nije predstavljao problem. Upoznali su se dok se on oporavljao u San Dijegu, a ona se takmičila na jednom prvenstvu i venčali se godinu dana kasnije.

"Zaintrigirao me je kada smo se upoznali, bio je drugačiji. Ne zato što nije imao noge nego zbog njegove osobnosti", ispričala je Keli. Dirljiva fotografija snimljena je nedavno tokom posete njenoj porodici u Idahou.

"Snimali smo porodične fotografije i fotograf Sara Ledford je predložila da uđemo u vodu. Rekla sam mu da skine proteze i stavila sam ga na leđa jer tako obično šetamo kada smo na plaži. Za nas je to sasvim normalno", kaže Keli.

Pošto je Ledfordova objavila je fotografiju na Fejsbuku, svi su se oduševili i za kratko vreme je prikupila na hiljade lajkova, šerova i komentara.

"Svi su se zaljubili u ovaj par čiji život je tako inspirativan", rekla je Ledford.


Izvor: Kurir

Slike koje krše ruski zakon!


Izložba na kojoj su prikazana platna sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim u ženskom vešu zatvorena je u Sankt Peterburgu pod optužbom za „ekstremizam“, potvrdilo je danas više izvora.

„Upozorio nas je jedan građanin koji je rekao da izložene slike krše ruske zakone. Policija je zaplenila četiri slike i stručnjaci ih proučavaju“, rekao je za Frans pres portparol policije Vjačeslav Stepčenko, koji nije objasnio o kom zakonu je reč.

Satirična platna naslikao je slikar Konstantin Altunin.


Veruje se da kada je reč o kršenju zakona, da se misli na kontroverzni zakon koji zabranjuje svaku homoseksualnu propagandu pred maloletnicima. Zakon je nedavno potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin, a Zapad ga je osudio da je homofoban i diskriminatorski.

Jedna od zaplenjenih slika prikazuje Putina u kratkom kombinezonu pored Medvedeva u prslučetu. Na drugoj je naslikan poslanik Vitalij Milonov, autor kontroverznog zakona, kako stoji ispred zastave u duginim bojama, zastave homoseksualaca.


Mali muzej gde je priređena izložba, nazvan „Muzej moći“, takođe je zatvoren.

Osnivač muzeja Aleksandar Donskoj optužio je poslanika Milonova da je iza tog zatvaranja. Milonov je, po rečima Donskoja, posetio izložbu pre nekoliko dana i vratio se sinoć sa policijom.


„Optužuju nas za ekstremizam. Policajci su nam preporučili da ne dižemo buku oko ovoga uoči samita G20 koji se održava u Sankt Peterburgu početkom septembra“, dodao je on.

„To je skandalozno, umetnost nema nikakve veze sa politikom", rekao je Donskoj.


Izvor: RTS